Özel Hazırlanmış Uzun Bomlu İş makineleri ve Ekskavaörlerle Yapılan yıkımlar
Çoğu Ülkelerde Özel Hazırlanmış Uzun Bomlu İş makineleri ve Ekskavatörlerle Yapılan yıkım yöntemidir. Uygulama süreleri ve maliyetleri, diğer yöntemlere göre daha düşüktür.

çok katlı inşaat bina yıkımı

Bu yöntemde kullanılan makinelere, uzun erişimli yıkım makineleri denilmektedir. 20 metreden 60 metreye kadar erişim yüksekliğine sahip makineler üretilmektedir. Yıkım makinelerinin normal ekskavatörlerden farkı, bom ve hidrolik sistemlerinin özel olarak dizayn edilmiş olmasıdır. Bom sistemi 3 parçadan oluşmaktadır. Ana bom; İlk yüksekliği kazandırmakta ve ağırlık merkezinin makine üzerinde kalmasını sağlamaktadır. Kısa Bom; İkinci yüksekliği kazandırmakta ve ana bom ile arm arasında mafsal vazifesi görmektedir. Arm; Yatay düzlemde derinlik sağlamakta ve gerektiğinde üçüncü yüksekliği kazandırmaktadır. Ataşman olarak da hidrolik çene kullanılmaktadır.

Genel olarak; Bu yöntem, makinelerin erişebildiği tüm yapıların yıkımında kullanılmaktadır. Uygulama süreleri diğer yöntemlere göre daha hızlıdır ve binanın statik yapısı bozulmadan yıkım yapıldığından dolayı daha emniyetli bir yöntemdir.

Erişim yüksekliği üzerinde kalan yapılar için, yardımcı yıkım yöntemlerinden bir tanesi uygulanmalıdır. Yardımcı yöntem olarak, genellikle mini makine ile yıkım yöntemi tercih edilmektedir. Çelik Konstrüksiyon Demir Doğrama, sac kesim büküm. ankara Çelik Konstrüksiyon bina yapı fabrika yıkım söküm kesim yapanlar ve Demir Doğrama kesimi yapanlar demirciler oksienle kesim yapanlar

Yıkım projesinin başındaki isim ASCANLAR YIKIM HAFRİYAT

 

makinalı bina yıkımı

ASCANLAR Yıkım Hafriyat İşleri

Ofis Telefon : ( 0312 ) 482 05 09 /… Caner …/ Ofis faks : ( 0312 ) 480 65 02

Gsm Cep : ( 0532 ) 40 777 57

 

Uzun Bomlu Beton Makaslı İş Makinesi

 

uzun bomlu yıkım makineleri

Comments 0

Leave a Comment