3) Küçük Tonajlı Mini Makine İle Yapılan Yıkımlar
Küçük Tonajlı Mini Makineler ile Yapılan Yıkım  yöntemlerinden bir tanesidir. Fakat bu makinelerle yapılan tabile betonu kırımları duvar yıkımları moloz yükle işleri yapılmaktadır, yıkım sürelerinin bu makinelerle daha uzun olması nedeniyle genellikle yardımcı yıkım iş makineleri olarak kullanılmaktadırlar.

kırıcılı mini bobcat kiralık

Bu makineler genellikle hafif olmalarından dolayı yüksek katlı binaların tabile betonlarını kırmaları için binaların üstünde çalışmaktadırlar. kullanılan makineler, genellikle 3 – 6 ton ağırlığındaki ekskavatörler ve 1,5 – 8 ton ağırlığındaki beko-loderlerdir.   Tüm bu makinelerde, ataşman olarak hidrolik kırıcılar kullanılmaktadır. Binanın statik yapısı, seçilecek olan makinenin ağırlığını etkileyen en önemli husustur. Kullanılacak olan hidrolik kırıcı ağırlıkları ise, seçilen makine ağırlığına bağlı olarak standarttır. Olması gerekenden daha ağır bir makine seçimi, binanın statik yapısını olumsuz yönde etkileyeceğinden dolayı tehlike meydana getirir. Fakat olması gerekenden daha hafif makine seçimi ise işin süresinin uzamasına ve maliyetlerin artmasına neden olur.

Çalışma esnasında, bina döşemesi üzerinde biriken moloz, bina içerisinde bulunan uygun bir boşluktan ( asansör boşluğu, havalandırma şaftı v.s.) tahliye edilmektedir.

Yıkımlarda kullanılan en önemli yardımcı ekipman; mobil vinçtir. Vinç kapasitesi, kullanılacak olan mini makine ağırlığına ve bina yüksekliğine bağlı olarak belirlenmektedir.

kiralık mini kovalı kiralık işmakinaları

Genel olarak; Uzun erişimli yıkım makinesinin erişim yüksekliği üzerinde kalan katların yıkımında kullanılmaktadır. Bu makinelerle, bina yüksekliğinin istenilen noktaya kadar azaltılması neticesinde, uzun erişimli yıkım makinesi ile yıkım yöntemi devreye girmektedir. Bunun dışında, iki bina arasında tampon bölge oluşturulmasında, kullanımda olan bir binanın kısmi yıkımında da kulanılır.

kiralık kırıcı ankara
bobcat

bobcat kovalı

ASCANLAR Yıkım Hafriyat İşleri

Ofis Telefon : ( 0312 ) 482 05 09 /… Caner …/ Ofis faks : ( 0312 ) 480 65 02

Gsm Cep : ( 0532 ) 40 777 57

Comments 0

Leave a Comment